ontwerpster van huisstijlen;

on- en offline communicatiemiddelen

Over Lieke

Lieke Bakker
15 mei 1985

Graphic Designer / grafisch ontwerpster
Kunstacademie ArtEZ, afgestudeerd in 2010

Van jongs af aan ben ik altijd creatief bezig geweest. Ik vond alles leuk en wilde ook alles proberen. Toen wist ik nog niet dat er zo’n leuk beroep bestond, maar ik heb het gevonden!

Grafisch ontwerpen is niet alleen achter de computer zitten. Het liefste ontwerp ik met ‘pen en papier’. En verras mezelf graag. Dit bereik ik door dingen anders te doen dan ik ze altijd doe. Dus iedere opdracht is een uitdaging en het is ook voor mij spannend wat er uit zal komen.

“Ik heb van mijn grootste hobby mijn werk mogen maken!”

Ook ga iDon't stop playingk regelmatig met de trein ‘op pad’ naar andere plaatsen (Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Groningen, etc.) om inspiratie op te doen en te kijken wat er in andere steden op straat gebeurd qua vormgeving en marketing. Op bezoek bij grotere ontwerpbureaus’s is vaak ook heel leerzaam en goed voor het creatieve proces. Ik denk dat ik nooit uitgeleerd ben, ik blijf om me heen kijken en zoek naar inspiratie voor nieuwe en goede ideeën.

 

juli 2008 – heden
huisstijlontwerpster – Studio eLBee huisstijl+, Heerenveen

september 2009 – december 2009
stage: grafisch ontwerper – BW H ontwerpers, Leeuwarden

september 2006 – juli 2010
opleiding: Graphic Design – ArtEZ CABK, Zwolle

september 2002 – juli 2006
opleiding: restauratie/decoratie schilderen – CIBAP vakschool voor verbeelding, Zwolle

september 1998 – juli 2002
opleiding: Havo – OSG Sevenwolden, Heerenveen

1991 – 2001
topsporter: turnen en trampolinespringen – WIK-FTC / TSH, Heerenveen

Bekijk LinkedIn ››

 

NEVENFUNCTIE
Naast enthousiast ondernemer van mijn eigen bedrijf Studio eLBee ben ik ook actief als vrijwilliger voor:

Mental Health Improvement Vietnam
> ontwerp en vormgeving drukwerk

Een stichting die zich inzet voor kwetsbare groepen in Vietnam. Met projecten voor scholing en beroepsontwikkeling stimuleert de stichting dat deze mensen hun eigen inkomen kunnen verwerven zodat ze niet meer in armoede hoeven te leven.

www.mhivnfoundation.com

 

PERSOONLIJKLieke Bakker, grafisch ontwerper

Een ondernemer is nergens zonder het thuisfront en haar eigen persoonlijkheid. Ik ben een sportieve, positieve, enthousiaste vrouw en trotse moeder van Cris (maart 2014). Tussen de werkzaamheden door vind ik het erg belangrijk ook tijd voor hem vrij te maken en moeder te zijn wanneer hij thuis is. We wonen in Heerenveen-midden waar op de bovenste verdieping zich mijn studio bevindt. Werk en privé zijn hiermee zoveel mogelijk gescheiden.

Buiten het werk ben ik graag sportief bezig door te survivallen, hardlopen en/of skeeleren. In onze vrije tijd zijn we graag buiten, ondernemen we wat met familie/vrienden of gaan Cris en ik bouwen met Duplo en blokken, gymnastieken en lekker experimenteren met materialen en creatief doen ;-).

– creatief op zondag –  Cris 1,2 jaar

 

Portfolio ››