OVER LIEKE

Lieke Bakker
mei 1985

Graphic Designer / grafisch ontwerpster
Kunstacademie ArtEZ, afgestudeerd in 2010

“Elke dag mag ik m’n grootste hobby uitvoeren omdat het mijn werk is!”

Van jongs af aan ben ik altijd creatief bezig geweest. Ik vond alles leuk en wilde ook alles proberen. Toen wist ik nog niet dat er zo’n leuk beroep bestond, maar ik heb het gevonden!

Grafisch ontwerpen is niet alleen achter de computer zitten. Het liefste ontwerp ik met ‘pen en papier’. En verras mezelf graag. Dit bereik ik door dingen anders te doen dan ik ze altijd doe. Dus iedere opdracht is een uitdaging en het is ook voor mij spannend wat er uit zal komen.

“Ik denk in beeld… daardoor kunnen mijn woorden in een gesprek soms wat chaotisch overkomen.”

Ja hej… we hebben allemaal onze eigenaardigheden, in mijn geval is mijn creativiteit en verschillende bijbehorende trekken juist m’n sterke punt, maar ook zit het me wel eens in de weg. 😉


Spelen… lekker blijven doen!

Spelen heeft iets magisch! Met spelen vergeet je je zorgen, je kunt geen fouten maken, je ontdekt nieuwe dingen doordat je experimenteert, jezelf even laat gaan en het maakt niet uit wat anderen ervan vinden. Spelen kan in allerlei vormen!
Ik speel het liefste in de brainstormfase van een opdracht met materialen en vormen. Maar ook speel ik heel graag buiten, oa met survival(runs), in het bos en op het strand.

Kinderen zijn meesterlijk in deze nog open blik en daarom laat ik mij ook wel eens en graag leiden door mijn zoon. Mijn geordende buien aan de kant en proberen met hem mee te kijken. Voor volwassenen soms heel spannend, maar ik kan het iedereen aanraden!

Inspiratietour

Ook ga ik regelmatig op #inspiratietour naar andere plaatsen (zie ook instagram) om inspiratie op te doen en te kijken wat er in andere steden op straat gebeurt qua vormgeving en marketing. Op bezoek bij grotere ontwerpbureaus is vaak ook heel leerzaam en goed voor het creatieve proces. Ik denk dat ik nooit uitgeleerd ben, blijf om me heen kijken en zoek naar inspiratie voor nieuwe en goede ideeën.

Portfolio ››